Vești din Houston

IMG_1365 IMG_1350

Prichinduța noastră se joacă cu niște creioane colorate, pe care le ia din remorca unui camion de jucărie. Repetăm în engleză : orange, pink, red, brown… Mai sunt doi copii în holul clinicii Burzynski. Se joacă și ei cu jucăriile scoase dintr-un cufăr vechi. Pereții încăperii sunt ticsiți cu poze și mesaje de mulțumire ale pacienților doctorului Burzynski. Așteptăm. O așteptăm pe mama să termine tratamentul pe ziua de azi.

Așadar, am ajuns în Houston, Texas. Am plecat din România sâmbată, 30 mai – mama, fiica și nepoțica.  Trei vârste, trei chipuri ale eternului feminin, modelate în lut, purtând în suflete același dor de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Călătoria a fost lungă, cu o escală la Frankfurt. Zborul de la Frankfurt la Houston a durat vreo 11 ore, o adevărată probă de rezistență pentru toate trei. La aeroportul din Houston ne-a așteptat părintele Mirel Tudose împreună cu doamna preoteasă, ne-au primit cu multă căldură și ne-au condus până la motelul unde stăm. Afara ploua foarte tare.

Duminica Rusaliilor am petrecut-o împreună cu comunitatea românească strânsă în jurul Bisericii Sfânta Maria Magdalena. După Sfânta Liturghie, am participat la o masă sărbătorească și am asistat la o mică serbare organizată de copiii din parohie cu ocazia zilei internaționale a copilului. Am fost primiți cu mult drag, ca niște oaspeți deosebiți.

IMG_1331

Luni, 1 iunie, am avut o întrevedere cu o echipă medicală formată din Dr. Stanislaw Burzynski, Dr. Gregory Burzynski (internist), Dr. Z. Yi (oncolog). După examinarea dosarului medical și a ultimelor investigații imagistice, medicii ne-au explicat că este nevoie de un tratament care să conducă la remisia tumorii și a metastazelor. Au propus un plan de tratament care include tablete de antineoplastoni, o chimioterapie mai blândă și mai ușor de tolerat, la care se adaugă un alt medicament pentru sistemul imunitar. Săptămâna aceasta mama a început tratamentul cu aceste medicamente, care au fost introduse treptat, pentru a se suraveghea eventualele efecte secundare.

Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem aici, pe care îi purtăm în gândurile și inimile noastre. Dorim să mulțumim Părintelui Mirel Tudose și tuturor românilor din Houston care ne ajută prin dăruirea și purtarea lor de grijă.

Sa aveți zile binecuvântate și clipe înmiresmate cu multe bucurii.

Vă îmbrățișăm din Houston!

PS:

La plecarea noastră din țară (30 mai), donațiile dumneavoastră însumau 130 611,94 RON; 4 566,71 EUR, 5 282,83 USD (în total aproape 42 622,50 USD). Dumnezeu să vă răsplătească dragostea și dărnicia!

Reclame