Curajul ei și darul nostru

Mă gândesc la următorul lucru: dacă poți spune vreodată, pentru cineva: Am făcut tot ce-am putut. Cred că nu. Cred că putem face întotdeauna mai mult, că putem mereu dărui mai frumos, mai profund, mai intens pentru cineva, pentru celălalt. Să întindem o mână de ajutor cuiva în suferință, tocmai atunci când nu putem, când ni se pare ca nu mai putem, că energia și resursele ni s-au epuizat – acesta e provocarea. A dărui învingându-ne neputința noastră de a dărui – acesta este darul. Un dar care devine dătător de dragoste, de tărie, de suflu vital. Un dar prin care ne suntem re-dăruiți nouă înșine mai plini, mai adânci, mai bogați.

Au început din nou școlile. Cu agitație, cu bucurie, cu emoție.

Dar unde este doamna profesoară Ștefania Albu?

Departe, departe… în America.

Cine mai știe șirul încercărilor ei?

Din martie, timpul a rămas cumva suspendat pentru Ștefania Albu. Suspendat în „dorul de casă”, dar curgând în curajul de a rămâne „departe, departe… în America”.

În martie, medicii clinicii Burzynski i-au propus un lucru extraordinar: să urmeze în Houston un tratament de ultimă generație, foarte eficient împotriva cancerului și în același timp foarte bine tolerat de organism (imuno-terapie). După ce a suportat cu bine prima doză (în valoare de aproximativ 9000 USD, asigurată din finanțele personale), Ștefania Albu a fost inclusă într-un program de asistență financiară care-i permite să beneficieze gratuit de acest medicament timp de un an.

Și astfel, rămânând departe-departe, în fața unor noi provocări, dar și cu noi speranțe, Ștefania Albu a simțit din nou dragostea oamenilor. A celor din țară, care se interesau mereu de starea ei de sănătate. A celor din Houston, care i-au oferit găzduire, rând pe rând, în familii frumoase și case primitoare, care au condus-o la clinică în zilele de tratament, care i-au asigurat traducerile din engleză, care au bucurat-o cu prezența și ajutorul lor în nenumărate feluri. Astfel, recunoștința noastră se îndreaptă mai ales către Părintele Mirel Tudose, care s-a implicat cu atâta dăruire de sine și care a reușit în chip minunat să găsească întotdeauna oameni care să-i ofere „doamnei Ștefania” ajutorul atât de necesar.

La numai câteva luni după ce a urmat tratamentul cu noul medicament, rezultatele scanărilor PET/CT s-au dovedit încurajatoare. Ca urmare, medicii au decis în august să asocieze acestei imuno-terapii și alte tratamente, întrucât asocierea lor a dovedit rezultate uimitoare în tratarea cancerului de sân triplu negativ. De asemenea, au hotărât că această nouă schemă de tratament trebuie urmată cel puțin până în decembrie, pentru rezultate optime. Avem așadar, în fața noastră, încă trei luni de depărtare, trei luni de curaj. Și trei luni în care trebuie să asigurăm costurile noii scheme de tratament, care se ridică la peste 10.000 de USD lunar (fără medicamentul acordat gratuit, dar incluzând celelalte medicamente, analizele de laborator, consultațiile și serviciile medicale). Este nevoie, așadar, de peste 30.000 USD pentru a-i da Ștefaniei Albu șansa de a-și urma tratamentul la Houston, până spre sfârșitul acestui an.

Să se așeze oare numărul acesta ca o limită în fața puterii noastre de a dărui? De a ne exprima dragostea, recunoștința, încurajarea, dorința de a împărtăși o încercare și de a lupta pentru vindecare?

Curajul este al ei. Darul este al nostru.

Putem, mai putem să facem ceva. Să facem tot ce putem pentru ea!

Vă suntem recunoscători dacă ne puteți sprijini cu donații în contul deschis la BRD pe numele Ștefania Albu cu numărul RO09BRDE410SV42702914100, sau cu orice idei care ne pot ajuta să strângem fonduri pentru a-i asigura tratamentul.

Cine dorește să o contacteze pe dna prof. Ștefania Albu, o poate suna prin WhatsApp la numărul ei de mobil din America: +1. 832. 646-6457.

Reclame