Mărturii ale elevilor

„Buna ziua!

Numele meu este Rohat Valentina si va scriu din partea unui grup foarte mare, un grup format din toti elevii Liceului Tehnologic Administrativ si de Servicii „Victor Slavescu” , din Ploiesti. Noi vrem sa va atragem atetia asupra unui caz mai delicat, si anume greutatea pe care o poarta pe umeri un om minuat ce a indeplinit pe parcursul vietii mai multe roluri. Pentru noi diriginta, pentru altii profesor de matematica sau prieten si pentru familie, mama… Ne dorim sa o ajutam pe doamna diriginta, Albu Stefania, in strangerea de fonduri pentru tratamentul ce ii poate aduce cumplita boala in remisie, iar pentru realizarea acestei dorinte, noi incercam sa promovam numarul de SMS 8824  prin care se pot face donatii de 2 EURO.

As putea sa ii fac chiar si un portret doamnei diriginte, asa cum am avut eu ocazia sa-l descopar inca din prima zi de scoala. Atunci a fost un moment unic, am vazut intrand in clasa o doamna profesor serioasa si verticala, o doamna ce a ajuns in fata catedrei ridicandu-si privirea calda si spunandu-ne „Buna ziua!” , descoperindu-i astfel vocea-i blanda. Cu inaintarea timpului am reusit sa ma apropii tot mai mult de dumneaei pentru ca am vazut intotdeauna un model demn de urmat in doamna diriginta careia mai tarziu i-am atribuit apelativul de „mama”. Pe tot parcursul liceului am simtit o legatura care mai tarziu mi-a devenit indispensabila in luarea deciziilor importante. Doamna diriginta a avut un rol foarte important in calauzirea pasilor mei in viata facandu-ma sa descopar importanta matematicii care m-a ajutat sa-mi aleg viitoarea meserie! Scurtand aceste cuvinte , spun cu tarie ca doamna diriginta este un om minunat din toate punctele de vedere!”

Valentina Rohat

***

„Stefania (sufletista) Albu (ambitioasa). Acestea sunt cuvintele care o caraterizeaza pe doamna diriginta.

Dansa este modelul dascalului perfect, care pune suflet in tot ceea ce face. Pentru noi, elevii sai, a fost nu doar un indrumator la scoala, ci si o mama ocrotitoare, care s-a interesat de drumul pe care fiecare dintre noi a ales sa paseasca.

Doamna diriginta este acea persoana care nu stie sa piarda, iar tot ceea ce isi propunea sa faca reusea prin incredere in sine si ambitie, lucruri pe care ni le-a imprimat si noua in memorie. Cand nu intelegeam, incerca sa ne lumineze, iar atunci cand nu eram seriosi, desigur, se supara. Insa totul era de moment. Severitatea nu se citea pe chipul dansei.

Doamna diriginta este un model foarte bun de urmat.”

Neagu Toma

***

„Doamna diriginta este pentru mine un bun exemplu de urmat, careia ii urmez sfaturile si lectiile de viata pe care mi le-a daruit de-a lungul celor 4 ani, amintirile pe care le am si le avem cu totii sunt de aur si de neinocuit, iar acum a venit randul nostru sa ii datoram tot sprijinul din lume pentru a trece peste acest obstacol.”

Niculaie Adelina

***

„Doamna Albu Stefania este mama, sotie, profesor si cel mai important prieten.

Timp de 4 ani mi-a fost profesor si diriginte, a fost acolo cand am avut nevoie de un sfat, fie el legat de scoala, fie de viata mea personala. Intodeauna punea pe primul loc elevii, ce era mai bine pentru noi,chiar daca noi atunci nu intelegeam si poate in acele momente gandeam //Ce profa rea//, mai tarziu am inteles ca tot ceea ce a facut, a facut sa ne fie noua bine, ca noi sa ajungem oamenii care suntem astazi, sa o facem mandra, atat pe dansa cat si pe parintii nostrii.

Realizarile si rezultatele  noastre sunt si ale dumneaiei. Eu recunosc, fara sprijinul continuu, suportul dansei permanent nu as fi avut rezultatele pe care le am acum si pentru asta ii multumesc.

Pentru mine, cum si pentru altii, doamna Albu Stefania este un al doilea parinte, mama, mereu acolo, care te asteapta cu bratele deschise, care se bucura cand ai reusite si sufera cu tine cand te lovesti de un obstacol.“ Firca Andreea

***

„In cei 4 ani in care mi-a fost o a doua mama, am descoperit un om minunat care m-a invatat cu multa rabdare si intelegere tot ce este mai bine pentru viitorul meu. M-a invatat sa nu renunt niciodata la ceea ce mi-am propus sa fac, chiar daca este mai greu sa obtii ceea ce iti doresti. Imi doresc ca la revederea de 10 ani sa revad aceeasi doamna diriginta increzatoare si cu aceeasi privire calda ca in prima zi de liceu. “

Matei Denisa

***

„Pentru mine doamna diriginta a fost o persoana importanta din viata mea. M-a facut  sa inteleg ca lucrurile nu sunt asa usoare in viata si totdeauna a reusit sa-mi schimbe parerea despre ceea ce credeam eu. A fost un sprijin imens atunci cand am avut robleme si a reusit sa-mi ofere unele sfaturi care mi-au fost de folos.” Stefan Razvan

***

Vorbim despre un dascal minunat cu har, plin de energie, cu capacitate de a isi transmite materia pentru toate categoriile de elevi, cu caracter empatic, ce intelege intotdeauna situatiile critice si traieste alaturi de elevi micile bucurii ale traseului spre examenul maturitatii! Vorbim despre un om minunat care isi doreste sa rezolve si problemele celorlalti cu atat de mult ajutor cat poate oferi! Vorbim despre un om capabil de sacrificiu si demn de respectul nostru! Vorbim despre diriginta si mama noastra pe care o vom iubi neconditionat si vom incerca sa o ajutam macar putin, macar acel putin din efortul pe care l-a depus pentru noi si pentru drumul ce urma sa il parcurgem! Ar fi simplu sa vorbim in cuvinte mici despre un astfel de om, iar cu aceste cuvinte spun ca numai inima poate explica indeajuns de bine ce om minunat este Doamna profesoara Stefania Albu!

Sava Tudor

Reclame